Kundvagn

Afrika

2 Erbjudanden om erbjudanden

Afrika. Det finns ingenstans på jorden för vilda djur, vilda marker och rika traditioner som består. Förbered dig på att bli kär.aliquam.

Oavsett om du är en storögd nybörjare eller en frekvent besökare, kan Afrika inte undgå att komma under huden. Duken på vilken kontinentens episka berättelse är skriven är i sig själv häpnadsväckande och skäl nog att besöka. Från de tropiska regnskogarna och den härliga tropiska kusten i Centralafrika till de porlande sanddynerna i Namiböknen, från Serengetis kännetecknande savann till ojämna berg, grönfärgade högländer och djupa raviner som markerar Great Rift Valleys kontinentala travers – var som helst du befinner dig på denna stora, vackra kontinent, Afrika har få jämnåriga när det kommer till naturlig skönhet.

En Noas ark av vilda djur väcker Afrikas landskap till liv, med en påtaglig och ibland djupt mystisk närvaro som tillför så mycket personlighet till den afrikanska naturen. Så många av de stora bestarna, inklusive elefanter, flodhästar och lejon, kallar Afrika hem. Att åka på safari kan vara något av en resekliché, men vi har ännu inte hittat en resenär som har sett djurlivet i rörelse i Masai Mara, sett de episka striderna mellan rovdjur och bytesdjur i Okavangodeltat eller umgåtts med gorillor och surfande flodhästar i Gabon och har inte reducerats till ett extatiskt tillstånd av barnslig förundran.

Det förflutna behåller sitt grepp över många afrikaners liv, men lika många har omfamnat framtiden och fört med sig kreativitet och sofistikering till kontinentens städer och stadskärnor. Ibland uttrycks detta Nya Afrika i ett kreativt bevarande sökande efter lösningar på kontinentens miljöproblem, eller i en iver att bryta sig loss från det förflutnas restriktiva kedjor och förvandla resenärens upplevelse. Men lika ofta tar moderna afrikaner allt som är nytt och smälter samman det med det bästa av det gamla.

På denna kontinent där människor först kom till, binder seder, traditioner och uråldriga riter afrikaner till generationer och tidigare förfäder och till det kollektiva minnet av otaliga människor. I många landsbygdsområden kan det kännas som om den moderna världen kanske aldrig har hänt, och de är desto bättre för det, och gamla sätt att göra saker på – med en viss elegans och artighet, gästfrihet och en gemenskapskänsla – överlever. Det finns anrika ceremonier, musik som går tillbaka till tiden för Afrikas gyllene imperier och masker som berättar historier om andliga världar som aldrig förlorats. Välkommen till Gamla Afrika.

Rundtur till Afrika Hitta mer

40% AV
0 Recension

Från

$ 250.00

Datum

9 June 2021

Avresa

Tunisia
0 Recension

Från

$ 110.00

Datum

30 July 2021

Avresa

Kazungula, Zambia