Kundvagn

Asien

7 Erbjudanden om erbjudanden

Kan du inte bestämma vart du ska åka i Asien under de kommande 12 månaderna? Lonely Planet-författare har utforskat kontinentens mest elektrifierande städer, vandrat genom ångande djungler och till och med simmat i rikliga hav för att leta efter platser som du helt enkelt inte har råd att missa. Det är ett tufft jobb men…

Resultatet är en träfflista med klassiska destinationer som erbjuder en fräsch twist för resenärer, regioner fulla av action och platser på kartan som du förmodligen aldrig har hört talas om. Läs vidare för att ta reda på vart du ska åka härnäst i Asien.

Hokkaidōs perfekta pudersnö satte den på den internationella kartan, men den har också förblindat besökarna till charmen året runt på Japans nordligaste ö: ett vildt, bergigt landskap som kräver utforskning till fots, på cykel eller motorcykel; alpina byar där du kommer att snubbla på dolda onsen; och överdådiga skaldjur – inklusive krabba, sjöborre och pilgrimsmusslor – hämtade från rika, kalla hav. Hokkaidō har blivit mycket mer tillgänglig i år tack vare det nya kulståget som förbinder dess södra hamnstad, Hakodate, med Tokyo. Rutten täcks av det populära Japan Rail-passet (som tillåter obegränsade kultågturer), och linjen kommer så småningom att sträcka sig hela vägen till dynamiska Sapporo, provinshuvudstaden och värd för nästa års Asian Winter Games.

Letar du efter universums centrum just nu? Det är säkert Shànghǎi, där det ofta verkar som om alla över 24 miljoner invånare är angelägna om att ha det bra. Så varför inte gå med dem? Sällskapsdans i parker, smuttar på delikata brygger i gamla tehus eller bultar ihop tallrikar med vinägerindränkta dumplings. De blomstrande cocktail- och hantverksölscenerna mitt i skogen av neonupplysta skyskrapor visar hur internationell staden har blivit, men Gamla Shànghǎi är aldrig långt borta: shikumen-gatorna myllrar av liv, medan storslagna art déco-byggnader fortfarande kantar Bund. Detta år är ett stort år, med den första Disney-resorten på det kinesiska fastlandet som öppnar här, samt färdigställandet av det efterlängtade Shànghǎi-tornet, världens näst högsta byggnad.

Mitt i Jeonju ligger en av Koreas bäst bevarade traditionella byar – hundratals trävillor med graciöst uppåtvända tak som rymmer ett spännande utbud av museer, tehus och hantverksverkstäder. Men berätta för någon korean att du är på väg hit och de är mer benägna att rave om maten än arkitekturen. Efter att länge ha flugit under radarn som landets främsta foodie-destination, har Jeonju äntligen börjat få munnen att vattnas längre bort: Unesco krönte den som en gastronomisk stad 2012 och födelseplatsen för Koreas mest kända maträtt, bibimbap – ett arrangemang av grönsaker på ris, toppad i Jeonju-stil med böngroddar, mungböngelé och bifftartar – lockar nu en yngre publik tack vare sin snabbt växande gatumatscen.

Rundtur till Asien Hitta mer

0 Recension

Från

$ 136.00

Datum

29 July 2021

Avresa

Malaysia
20% AV
0 Recension

Från

$ 150.00

Datum

30 July 2021

Avresa

Singapore
30% AV
0 Recension

Från

$ 200.00

Datum

6 May 2021

Avresa

Bangkok, Thailand
0 Recension

Från

$ 200.00

Datum

29 October 2021

Avresa

Nha Trang, Vietnam
30% AV
0 Recension

Från

$ 230.00

Datum

19 August 2021

Avresa

Hội An, Vietnam

Halong Bay

3 days
0 Recension

Från

$ 210.00

Datum

1 July 2026

Avresa

Hạ Long , Việt Nam
30% AV
0 Recension

Från

$ 200.00

Datum

20 August 2021

Avresa

Lâm Đồng, Vietnam