Kundvagn

Central Amerika

2 Erbjudanden om erbjudanden

Med turkosa hav och frodiga skogar, magnifika Maya-ruiner, livliga marknader och blomstrande gårdar är Centralamerika fullmatat med möjligheter att koppla av – eller spänning.

Centralamerika är den sydligaste isthmiska delen av den nordamerikanska kontinenten, som ansluter till den sydamerikanska kontinenten i sydost. Centralamerika gränsar till Mexiko i norr, Colombia i sydost, Karibiska havet i öster och Stilla havet i väster. Centralamerika består av sju länder: Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua och Panama.

Centralamerika må vara lika stor som Texas, men dess rika blandning av människor och kulturer har skapat ett mångsidigt och dynamiskt samhälle. Med mer än 20 mayaspråk som talas är Guatemala regionens inhemska hjärta. Spanjorerna satte sina spår i hela regionen, med majestätiska koloniala torg, brinnande skönhetstävlingar och tysta timmar av siesta. Afrikansk kultur genomsyrar den karibiska kusten, från Kongos rebelltraditioner till Garifuna-trumslag. Och förra seklet förde resten av världen – asiater, européer, nordamerikaner – tillsammans med en modernitetsrock som klädde upp Panama City till en modern huvudstad.

Med avslappnade karibiska vibbar på ena sidan och gigantiska Stillahavsdyningar på den andra, ligger Centralamerika redo att leverera det bästa av alla strandvärldar. Från öde playas till fullmånefester, den här lilla regionen kan leverera nästan vilken soldränkt upplevelse som din inre strandsugna önskar. Dessutom finns den där magnifika, mystiska världen som börjar vid vattnet. Ta det genom att dyka med valhajar i Honduras, snorkla på världens näst största korallrev i Belize, bli sugen på Costa Ricas surfpauser i världsklass eller ge dig ut bland Panamas jungfruöar. Hej, paradiset.

Åtta länder med över 300 vulkaner och två långa tropiska kuster är en ganska stor lekplats. Paddla djupt in i ursprungsbefolkningens territorier i en utgravd kanot eller utforska resterna av spanska fort vid kusten. Dra genom regnskogens tak, simma tillsammans med havssköldpaddor eller vandra till sublima molnskogsvyer. Vart du än går kommer du att åtföljas av en vild skara karaktärer: en strålande quetzal på höglandsstigen; en oregerlig trupp vrålapor som skriker genom baldakinen; eller en brytande val som förvandlar din färjetur till en adrenalinpåverkan. Dina äventyr begränsas endast av din vilja.

Rundtur till Central Amerika Hitta mer

0 Recension

Från

$ 123.00

Datum

29 July 2021

Avresa

New York, NY, USA
25% AV
0 Recension

Från

$ 120.00

Datum

1 January 1970

Avresa

Madrid, Spain