Kundvagn

Portugal

0 Erbjudanden om erbjudanden

Det finns helt enkelt inget sätt att turnera i Europa och inte bli imponerad av dess natursköna skönhet, episka historia och bländande konstnärliga och kulinariska mångfald.

Europas nästan ohanterliga rikedom av attraktioner är dess största enskilda dragplåster: demokratins födelseplats i Aten, renässanskonsten i Florens, de graciösa kanalerna i Venedig, den Napoleonska prakten i Paris och den mångskiktade historiska och kulturella duken i London. Mindre uppenbara men inte mindre imponerande attraktioner inkluderar moriska palats i Andalusien, den fascinerande öst-mötet-väst-bryggan i Istanbul i Turkiet, majestätet av minutiöst restaurerade kejserliga palats i Rysslands tidigare huvudstad St Petersburg och det pågående projektet av Gaudís La Sagrada Família i Barcelona .

Det finns en enorm mångfald av naturlandskap: robusta skotska högländer med dalgångar och sjöar; Norges fantastiska fjordar, till synes hackade till ojämn perfektion av jättar; de vinrankade dalarna i Loire; och de stäppliknande slätterna i centrala Spanien. Om du letar efter stränder avslöjar en runda längs Medelhavets norra kust den ena pärlan efter den andra. Eller ta dig till mindre kända men ändå vackra kustområden som Östersjön och Svarta havet. Bergälskare bör bege sig till Alperna: de marscherar över centrala Europa och tar in Frankrike, Schweiz, Österrike, norra Italien och lilla Liechtenstein.

Europa har några av världens bästa nattliv. Globalt kända DJ:s håller igång festen i London, Berlin och Paris, som alla också erbjuder förstklassig underhållning, särskilt teater och livemusik. Andra viktiga platser för högenergi nattliv inkluderar Moskva, Belgrad, Budapest och Madrid, medan de som längtar efter något mysigare kan lägga till Dublins pubar eller Wiens kaféer till sin resplan. Fortsätt att festa på kontinentens gator vid en mångfald festivaler och fester, från stadsparader som besöks av hundratusentals till intima konserter i en gammal amfiteater.

När du har markerat de fantastiska museerna, panoramavyerna och det energiska nattlivet, vad finns kvar? En chans att ägna sig åt ett kulinariskt äventyr för att slå alla andra, det är vad! Vem skulle inte vilja äta pizza i Neapel, souvlaki på Santorini eller till och med haggis i Skottland? Men visste du också att Storbritannien har några av de bästa indiska restaurangerna i världen; att Turkiets döner kebab är en viktig del av den samtida tyska matkulturen; och att man i Nederländerna kan tugga på ett indonesiskt rijsttafel (risbord)? Återigen är Europas mångfald och globala räckvidd dess trumfkort.