Kundvagn

5 Dagar I Venedig

itinerary-image
Daglig Tur 4 Dagar & 5 Nätter Tillgänglighet: 9 January 2023
Venice, Italy

Malaysia är som två länder i ett, delat på mitten av Sydkinesiska havet. Medan halvön stoltserar med livliga städer, kolonial arkitektur, dimmiga teplantager och avslappnade öar, är malaysiska Borneo värd för vilda djungler av orangutanger, granittoppar och avlägsna stammar, tillsammans med några ganska spektakulära dykning. Överallt i dessa två regioner finns en imponerande mängd mikrokosmos, från rymdålderns höghus i Kuala Lumpur till de traditionella långhusbyarna i Sarawak.

Om det fanns en sak som förenar alla dess fickor av etniciteter, religioner och landskap, så är det mat. Mellan den kinesisk-malajiska “Nonya”-maten, indiska curryrätter, kinesiska bufféer, malaysiska matstånd och Dayak-specialiteter, med imponerande mat i västerländsk stil inlagd för gott, kommer resenärer aldrig att gå hungriga här.


AVRESE/RETERUR PLATS
San Francisco Internationella Flygplats(Google Map)

AVGÅNGSTID
Vänligen anländ minst 2 timmar före flyget.

INGÅR
 • Flygresa
 • 5 dagars kryssning
 • Boende
 • Professionell guide

INGÅR EJ
 • Flygresa
 • 5 dagars kryssning

Vad du kan Förvänta

På ditt första besök i Big Apple, se till att tillåta minst tre dagar så att du kan ta ett andetag och njuta av allt som staden har att erbjuda utan att vara på genomresa varje ögonblick av din resa. Följande kommer bara att skrapa på ytan av vad du kan förvänta dig men kommer att beväpna dig med information för att känna dig säker under din tid i New York City.

 • 2 nätter på ett 4*-stjärnigt hotell i Kairo
 • 1 natt på en traditionell felucca segelbåt
 • Upplev den galna robot restaurangshowen
 • Ta en masterclass för sushi tillverkning
 • Tur på morgon marknaden
Dag 1: Ankomst Kuala Lumpur – besök KL Tower– Check in Hotel

Säkert! Välkommen till Malaysia. Ditt äventyr börjar med ett viktigt välkomstmöte kl. 18.00. Om du har någon ledig tid i förväg, varför inte gå ut och utforska denna spännande stad som föddes mellan Borneo-djungeln och Sydkinesiska havet.

Dagens “KK” är en pulserande modern metropol som har återhämtat sig från andra världskrigets bombningar – Sabah State Museum är ett bra ställe att fördjupa sig i dess bakgrund.

Boende: Hotell

Dag 2: Heldagstur i Genting

När du lämnar Kota Kinabalu bakom dig, beger du dig mot kullarna och reser mot den oförstörda vildmarken i den världsarvslistade Mt Kinabalu National Park (cirka 3 timmar). Du stannar på vägen vid ett lokalt hem i en Dusun Village. Prova den lokala maten med en hemlagad lunch för att få en inblick i hur det är att bo i en lantlig by.

Senare kan du sträcka på benen och njuta av bergslandskapet med en promenad genom Mt Kinabalu National Park. Det finns många vandringsleder från vilka du kan titta på fågel. Mt Kinabalus botaniska trädgård är ett utmärkt skyltfönster för det mångsidiga växtlivet på berget, eftersom flora från hela parken har återplanterats här. Tillbringa natten i en fjällstuga nära parken i Kundasang.

Boende: Resort

Dag 3: Kuala Lumpur Halvdags Stadsrundtur

Du kanske vaknar till rop från en Bornean gibbon, eller kanske en näshornsfågel. Njut av en tidig morgonkryssning nerför floden och leta efter fler fåglar och vilda djur. Håll utkik efter Long Tail Makaques och Pig Tail Macaques – din expertledare kan berätta skillnaden. Senare samma morgon, ta en promenad till Bilit Village, hem till den lokala Orang Sungei gemenskapen.

Orang Sungei, som översätts till “flodfolket”, är ett av Sabahs många inhemska samhällen och är mycket gästvänliga med ett mångsidigt kulturarv. Njut av lite ledig tid på eftermiddagen innan ytterligare en flodkryssning för att se vilda djur längs flodstranden. Denna sista flodkryssning kommer att vara din sista chans att fotografera eller helt enkelt förundras över din omgivning. Tillbringa en natt till i ditt härliga boende mitt i djungelns hjärta.

Boende: Stuga

Dag 4: Lämna kl 09.00

Åk tillbaka till Kota Kinabalu idag med båt och minivan. Detta tar cirka 40 minuter. Valfria aktiviteter inkluderar ett besök i den spännande kulturbyn Mari Mari, inbäddad djupt på landsbygden. Här kommer du att se hur inhemska etniska grupper på Borneo brukade leva. Eller ett besök på Sabah-museet för att lära dig om Sabahs förflutna eller shoppa sista minuten souvenirer på den filippinska marknaden. Ikväll kan du kanske ge dig ut på en måltid med din grupp för att fira ditt Borneoäventyr.

Boende: Hotell

Det finns inga aktiviteter planerade för den sista dagen och du kan lämna boendet när som helst.

Att åka till storstaden kommer med många stora frågor. New York City är hem för över 8 miljoner människor, alla trängda i fem stadsdelar: Brooklyn, Manhattan, Queens, The Bronx och Staten Island, där Manhattan är det populäraste att besöka. För en första timer kommer det att finnas mycket att hålla dig sysselsatt med på Manhattan, men förbise inte Brooklyn och Queens om tiden tillåter.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra turer

Italia Travel

 3 days
20% AV

Space Travel

 5 days
20% AV