Kundvagn

Cairns Resor

itinerary-image
Daglig Tur 5 dagar Tillgänglighet: 28 October 2023
Cairns QLD, Australia Australien Reseguide: Laurence Bowen

Cairns har kommit en lång väg sedan dess början som ett sumpigt träsk och böljande guldfältshamn. Cairns tynger sig under tyngden av otaliga orter, resebyråer, souvenirbutiker och en miljon påminnelser om dess närhet till Stora barriärrevet, och är ogenerat inriktat på turism.

Gamla salter hävdar att Cairns har förlorat sin själ, men det har en smittsam semesterkänsla. Stadens centrum är mer boardshorts än portföljer, och du kommer att slänga bort alla föreställningar om hastighet och scheman här, tack vare berusande luftfuktighet och en rejäl gästfrihet som kan förvandla en kort promenad till en improviserad social händelse. Passande nog är Cairns full av barer, klubbar, restauranger och kaféer som passar alla plånböcker. Det finns ingen strand i stan, men den magnifika Esplanadlagunen kompenserar mer än för det; annars är de norra stränderna bara en lokal bussresa eller en kort bilresa bort.


AVRESE-/RETUR PLATS
San Francisco Internationella Flygplats (Google Map)

AVGÅNGSTID
Vänligen anländ minst 2 timmar före flyget.

INGÅR
 • Flygresa
 • 5 dagars kryssning
 • Boende
 • Professionell guide

INGÅR EJ
 • Flygresa
 • 5 dagars kryssning

Vad du kan Förvänta

På ditt första besök i Big Apple, se till att tillåta minst tre dagar så att du kan ta ett andetag och njuta av allt som staden har att erbjuda utan att vara på genomresa varje ögonblick av din resa. Följande kommer bara att skrapa på ytan av vad du kan förvänta dig men kommer att beväpna dig med information för att känna dig säker under din tid i New York City.

 • 2 nätter på ett 4*-stjärnigt hotell i Kairo
 • 1 natt på en traditionell felucca-segelbåt
 • Upplev den galna robot restaurang showen
 • Ta en masterclass för sushi tillverkning
 • Tur på morgonmarknaden
Dag 1: Ankomst Kuala Lumpur – besök KL Tower– Checka in Hotel

Selamat dataang! Välkommen till Malaysia. Ditt äventyr börjar med ett viktigt välkomstmöte kl. 18.00. Om du har någon ledig tid i förväg, varför inte gå ut och utforska denna spännande stad som föddes mellan Borneo-djungeln och Sydkinesiska havet.

Dagens “KK” är en pulserande modern metropol som har återhämtat sig från andra världskrigets bombningar – Sabah State Museum är ett bra ställe att fördjupa sig i dess bakgrund.

Boende: Hotell

Dag 2: Heldags Genting-turné

När du lämnar Kota Kinabalu bakom dig, beger du dig mot kullarna och reser mot den oförstörda vildmarken i den världsarvslistade Mt Kinabalu National Park (cirka 3 timmar). Du stannar på vägen vid ett lokalt hem i en Dusun Village. Prova den lokala maten med en hemlagad lunch för att få en inblick i hur det är att bo i en lantlig by.

Senare kan du sträcka på benen och njuta av bergslandskapet med en promenad genom Mt Kinabalu National Park. Det finns många vandringsleder från vilka du kan titta på fågel. Mt Kinabalus botaniska trädgård är ett utmärkt skyltfönster för det mångsidiga växtlivet på berget, eftersom flora från hela parken har återplanterats här. Tillbringa natten i en fjällstuga nära parken i Kundasang.

Boende: Resort

Dag 3: Kuala Lumpur halvdagstur

Du kanske vaknar till ropet från en Bornean gibbon, eller kanske en näshornsfågel. Njut av en tidig morgonkryssning nerför floden och leta efter fler fåglar och vilda djur. Håll utkik efter Long Tail Makaques och Pig Tail Macaques – din expertledare kan berätta skillnaden. Senare på morgonen, ta en promenad till Bilit Village, hem till den lokala Orang Sungei-gemenskapen.

Orang Sungei, som översätts till “flodfolket”, är ett av Sabahs många inhemska samhällen och är mycket gästvänliga med ett mångsidigt kulturarv. Njut av lite ledig tid på eftermiddagen innan ytterligare en flodkryssning för att se vilda djur längs flodstranden. Denna sista flodkryssning kommer att vara din sista chans att fotografera eller helt enkelt förundras över din omgivning. Tillbringa en natt till i ditt härliga boende mitt i djungelns hjärta.

Boende: Lodge

Dag 4: Åk kl. 09.00

Gå tillbaka till Kota Kinabalu idag med båt och minivan. Detta tar cirka 40 minuter. Valfria aktiviteter inkluderar ett besök i den spännande kulturbyn Mari Mari, inbäddad djupt på landsbygden. Här kommer du att se hur inhemska etniska grupper på Borneo brukade leva. Eller ett besök på Sabah-museet för att lära dig om Sabahs förflutna eller shoppa sista minuten souvenirer på den filippinska marknaden. Ikväll kan du kanske ge dig ut på en måltid med din grupp för att fira ditt Borneoäventyr.

Boende: Hotell

Det finns inga aktiviteter planerade för den sista dagen och du kan lämna boendet när som helst.

Cairns is located in the NE of Australia, about two-thirds of the way up the Queensland coast (1,100 mls NW of Brisbane; 460 mls NW of Mackay; 670 mls NW of Rockhampton; 750 mls NW of Gladstone). Central Cairns is just 3 mls S of its own international airport. Tropical North Queensland in Australia is a holiday maker's paradise, bursting at the seams as an atractive 'hub' destination for nearby attractions and tours that showcase this remarkable part of the world.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Totalt: $ 150.00 Från $ 150.00 /person

( Välj datum och tid innan du väljer personer )

Slut i lager

× $ 150.00 = $ 150.00
× $ 100.00 = $ 0.00

Överskrid det maximala antalet personer för denna turné. Antalet tillgängliga platser är 10

Maximalt antal personer för detta fält är 10

ELLER
  Other Tours

  Amazon Resa

   5 days
  15% OFF

  Amsterdam Travel

   2 days